Tips för föräldrar till tonåringar med akne

Akne i puberteten kan vara påtaglig – låt Basiron hjälpa dig

Om du är förälder till en tonåring som kämpar för att få hjälp med akne förstår vi hur svårt det kan vara. Att veta hur man ska stötta dem och ge dem rätt råd kan vara ett minfält. Det finns gott om felaktig information i omlopp som bidrar till förvirringen också. Vi som jobbar med Basiron vill stötta dig som förälder med fakta så att du kan göra rätt val för din tonåring.

Du och din tonåring behöver inte göra den här resan på egen hand. Vi som jobbar med Basiron finns här för att ni ska kunna få hjälp med akne. Bakom våra produkter ligger många år av vetenskaplig forskning. De fungerar. Basiron har utvecklats för att behandla akne hos ungdomar. Med tiden kommer ni att se resultat.

Ta akne på allvar

Alla vet att utseendet är viktigt för tonåringar. I ett skede av livet där de redan är självmedvetna är detta ytterligare något som de måste kämpa med. Vi har alla varit där. Ju förr man tar reda på hur man kan bli av med akne desto bättre. Att lämna den obehandlad kan leda till allvarlig akne och ärrbildning. Låt dem veta att du står på deras sida och vill hjälpa till att hitta en lösning.

Uppmuntra att de följer en hudvårdsrutin för akne

Vi är medvetna om att de flesta tonåringar inte tycker om att föräldrarna talar om för dem vad de ska göra. De kanske tycker att du inte vet vad du pratar om, men om du på ett varsamt sätt kan berätta hur viktigt det är med en daglig rutin så är det en bra början. Håll det enkelt och förklara att tanken är att hjälpa dem att bli av med sin akne och sina pormaskar genom att använda rätt typ av rengöringsprodukter och behandling mot finnar, så kanske de lyssnar. 

Hjälp till att införa en rutin för rengöring, behandling och återfuktning. Förklara att en bra hudvårdsrutin morgon och kväll som blir en livslång vana, är något som är värt att satsa på. Lämna produkten i badrummet så att de blir påminda när de duschar eller borstar tänderna.

Men tjata inte för mycket. Det kan ge bakslag. En försiktig påminnelse lite då och då räcker!

Förklara hur det fungerar

Tonåringar är smarta och att förse dem med information är nyckeln till framgång. Förklara hur det receptfria läkemedlet Basiron och de kosmetiska produkterna Basiderm fungerar och hur dessa kommer att hjälpa dem att hålla fast vid sina hudvårdsrutiner.

Det är viktigt att du och dina barn är på samma spår, en öppen dialog är oftast en bra väg framåt. Tonåringar vill veta att du verkligen lyssnar, så det lönar sig att lyssna ordentligt på dem, ni gör det här tillsammans.

Ha tålamod med aknebehandlingsrutinen

Att bryta den onda aknecirkel kräver engagemang, men det behöver inte vara en belastning. Om din tonåring lider av akne finns det behandling att få. Det receptfria läkemedlet Basiron och de kosmetiska produkterna Basiderm är en lättanvänd metod i tre steg, som utformats för att underlätta för din tonåring. Kom ihåg att från det att man börjar med Basiron, kan det ta 8 till 12 veckor innan man ser resultat.

Aknebehandlingar är utformade för att få bort bakterier från huden. Det kan verka som att det blir sämre innan det vänder – vanligtvis inom de första två veckorna. Misströsta inte! Det är i själva verket ett tecken på att man är på rätt väg, eftersom den verkliga orsaken till aknen angrips. 

 

Så här undviker man blekning

Basiron AC innehåller bensoylperoxid som kan bleka lakan, handdukar och klädesplagg. Några enkla försiktighetsåtgärder räddar favoritskjortan eller sängkläderna.

• Använd vita handdukar, lakan och örngott
• Använd vita nattkläder
• Tvätta gärna separat

Försök att minska stress

Studier har visat att stress kan orsaka utbrott av finnar. Allt du kan göra för att få din tonåring att känna sig lugn och trygg är värt att satsa på. 

Var positiv – aknen är inte ditt barns fel

Det finns många myter om orsakerna till akne i puberteten som väcker förvirring och kan få ditt barn att känna att det är deras eget fel. Det beror inte på att han eller hon inte tvättar sig eller äter för mycket fet mat. Något som ofta glöms bort är genetiska faktorers betydelse vid akne. Om båda föräldrarna hade akne är det troligt att barnet också utvecklar akne. Men det är viktigt att tänka på att man kan drabbas av akne på olika sätt. 

Om du har haft akne, berätta gärna om dina egna erfarenheter och lugna dem med att det inte varar för evigt; särskilt om de håller fast vid en regelbunden behandlingsrutin.