Vad orsakar akne?

Basiron hjälper dig med hudproblem i ansiktet

Akne kan vara en känslomässig berg-och-dalbana. Och än värre är att det finns så många myter och föreställningar om orsakerna som både är förvirrande och fördröjer möjligheten att angripa den verkliga orsaken. (Ett exempel, har någon någonsin sagt till dig att choklad ger dig akne? Var inte orolig – det är inte sant!)

Så, vilka är de verkliga orsakerna till akne då? Den värsta boven är faktiskt bakterier. Inte choklad, eller smutsig hud.

Bakterier spelar in, tillsammans med de tre övriga orsakerna till akne: överproduktion av fett (talg), igentäppta hårsäckar (orsakat av ett talgöverskott och döda hudceller) samt hormoner.

Så här hänger det ihop:

När din hud producerar ett överskott av talg (som kan orsakas av hormonförändringar under tonåren), kan talgen blockera dina porer. De här blockerade porerna, eller komedoner, är rena himmelriket för en viss typ av bakterier, C. acnes. Bakterien orsakar irritation. Vita blodkroppar strömmar till det irriterade området. När den blockerade hårsäcken blir för full, börjar det bakteriefyllda innehållet att spridas ut i huden runtomkring. Fler vita blodkroppar flockas i området och … hallå, finnar!

Kort sagt: om du hanterar bakterierna, hjälper det dig att hantera din akne.

Den goda kampen mot akne

Visste du att det faktiskt finns olika typer av akne: svarta pormaskar, vita pormaskar, papler, pustler, noduli och cystor. Bakom de fyra sistnämnda ligger en av bovarna till inflammatorisk akne, den tidigare nämnda bakterien C. acnes. Bensoylperoxid är en av de viktigaste ingredienserna i kampen mot mild akne. När det används tränger det djupt ner i huden och dödar de bakterier som orsakar akne. Döda bakterierna så har du eliminerat inflammationen och ett av de stora problemen med problemen.

Bensoylperoxid hjälper också till att rensa dina porer och förhindra att en blockering byggs upp. I grund och botten kan den förhindra att finnarna kommer tillbaka genom att angripa bakterierna som är orsaken till akne.

Basiron som innehåller bensoylperoxid, är det enda receptfria läkemedlet mot akne. 

 

Tre steg mot en friskare hud

Vår trestegsbehandling är lika enkel som den låter: rengör, behandla och återfukta.

Rengöringsprodukten Basiderm Foam Wash, är en mild och lugnande ansiktsrengöring speciellt utvecklad för känslig, fet och aknebenägen hud. Den är kliniskt bevisad att effektivt rengöra huden från överflödigt fett och orenheter som kan täppa igen porerna och leda till akneutbrott. Innehåller b.la. zink- och lakritsrotsextrakt som verkar mjukgörande och har en talgreglerande effekt. Även lämplig för känslig hud som genomgår aknebehandling med läkemedel. Testad och utvecklad av dermatologer. 

Basiron dödar aknebakterierna och hjälper till att minska inflammationen och rensa blockerade porer. 

Basiderm Oil Control Daily Moisturizer är en lättabsorberad dagkräm för känslig, fet hud och hud med tendens till finnar. Denna 3-i-1-kräm återfuktar, skyddar och motverkar glansig hy samt lämnar huden matt. Innehåller en avancerad zink-, ceramid- och oleosomteknologi samt allantoin från vallört och extrakt från lakritsrot som verkar mjukgörande och har en talgreglerande effekt.

Här hittar du information om hur hur Basiron och Basiderm fungerar för att hjälpa din hud att bli av med ovälkomna bakterier och talgöverskott.

Genom att gå till botten med dina akneproblem – bakterierna – kan du minimera förekomsten av akne och effekten av den.