Så här bryter man den onda aknecirkeln med Basiron

Tjej i badrum som blivit av med oren hy och akne

Du kanske har testat oräkneliga behandlingar och produkter mot akne, men inget har fungerat. Hur får man bättre hy, egentligen? En enstaka blemma i ansiktet är en sak. Men för de som lider av akne, går det djupare än så. Kampen mot hudproblemen kan vara jobbig.

Vi lyssnar på dig. Vi vet att du vill bryta den onda aknecirkeln för gott. Det kan vara besvärligt att behandla akne, men tack och lov är det inte omöjligt. 

Vi som jobbar med Basiron är inte intresserade av snabba lösningar. Vi har flera behandlande akneprodukter, som det verkligen går att lita på, så att du kan sätta punkt för akneutbrotten (med allt vad de innebär).

Här följer tre tydliga råd som du kan börja följa redan idag, för att bryta den onda aknecirkeln.
 

1. Rätt ingredienser

Slösa inte bort tid (eller pengar) på ineffektiva kosmetiska produkter – det receptfria läkemedlet Basiron AC (med bensoylperoxid) är ett av de receptfria läkemedel som kan användas för att behandla mild papulopustlös akne. Bensoylperoxid, som är det verksamma ämnet i Basiron AC, dödar aknebakterierna, samt minskar inflammationer och rensar porerna. Bensoylperoxid är en av de substanser som rekommenderas av Läkemedelsverket för behandling av mild papulopustulös akne1. Basiron är det enda receptfria läkemedlet mot akne som innehåller bensoylperoxid.
1. Behandling av akne - behandlingsrekommendation (lakemedelsverket.se 2014) 
 

2. En konsekvent hudvårdsrutin

Vi har skapat en enkel hudvårdsrutin i tre steg som inkluderar rengöring, behandling och återfuktning.

För bästa resultat måste rutinen följas morgon och kväll. Varför? Därför att huden utsätts för helt andra saker under dagen jämfört med när man sover på natten. Under dagen har du till exempel haft smink, sportat eller alldeles säkert varit i kontakt med din telefon (den är täckt av bakterier och mikroorganismer). 

Solskyddsmedel är ytterligare en aspekt att ta hänsyn till vid behandling av akne. Om du inte använder solskyddsmedel eller annat skydd mot solen kan solbrännan orsaka ytterligare irritation och inflammation. Så se till att skydda huden med en bra solskyddskräm som är lätt och avsedd för fet hy.

På kvällen ska samma rutin upprepas. Det är för att se till att huden kan återhämta sig ordentligt och ”tvätta bort spåren av dagen” utan att ha påverkats av smuts, solexponering eller andra omgivande faktorer.
 

3. Tid

Det här är troligen det sista du vill höra, men akne blir man inte av med snabbt och detta är inte heller en behandling som genomförs vid bara ett tillfälle. Det kan krävas åtta, tio, tolv eller ännu fler veckor med konsekvent behandling för att uppnå resultat. 

Ha tålamod! Börja med vår hudvårdsrutin i tre steg och använd den konsekvent, varje dag.

När du gör det kommer du att närma dig målet att bli av med finnarna, eftersom du äntligen behandlar orsaken med rätt medel och på rätt sätt. 

Samtidigt som det kan vara frustrerande att vänta på resultaten, så innebär ett konsekvent rutin nu att du får bättre hy och ökat välmående och livskvalitet på lång sikt. Om behandlingen inte ger någon effekt efter ca 4 veckor rekommenderas att ta kontakt med läkare.