Så här fungerar Basiron

Basiron behandlar orsaken, inte symtomen

Basiron AC (bensoylperoxid) är ett receptfritt läkemedel mot akne. Ämnet bensoylperoxid är den aktiva substansen som bekämpar aknebakterierna. 

Bakterierna lever i anslutning till de miljontals hårsäckar som täcker hela kroppen. Vanligtvis lever de av det naturligt förekommande fett som kroppen producerar, och bryter ner det som näring.

Men när den här processen hamnar i obalans och det uppstår ett överskott av fett förökar sig bakterierna på huden. Finnar börjar utvecklas. Det innebär att det är dags att börja behandlingen med Basiron AC gel eller Basiron AC WASH.

Bensoylperoxid har en antibakteriell effekt som gör att antalet bakterier som orsakar finnar minskar. Dessutom ger bensoylperoxid avfjällning av huden som leder till att de tilltäppta porerna öppnas upp.

 

Så använder du basiron mot akne

En konsekvent hudvårdsrutin i tre steg

Att hålla fast vid en lämplig hudvårdsrutin behöver inte vara komplicerat – men den måste vara konsekvent. Vår enkla hudvårdsrutin i tre steg – rengöra, behandla och återfukta – är en bra utgångspunkt för alla som kämpar med akne.

Basiron AC innehåller bensoylperoxid. Behandlingsgelen finns i två styrkor: 5 % och 10 %. 

Våra kosmetiska produkter för rengöring och återfuktning (Basiderm Oil Control Foam Wash och Basiderm Oil Control Daily Moisturizer) har tagits fram för att förbereda huden inför aknebehandlingen och bidrar till lindring och återfuktning av huden.

Att konsekvent använda alla tre tillsammans är ett bra steg på vägen och kan hjälpa dig att behandla akne.